❈ Ervaar 
 

De gebruikte behandelingen 

Je kunt vele richtingen kiezen betreffende jou behandeling. Het is belangrijk te kijken welke behandeling past bij jou klacht, vraag, wens en bij wie jij bent. In het subkopje mogelijkheden kun je per therapie of behandeling lezen hoe het werkt, op welke manier en wanneer toepasbaar. Daarna kun je zelf  kiezen, of samen met mij, welke behandeling het best aansluit bij jou.

Meridiaan kleurtherapie

Meridiaantherapie werkt diep in op het zelf herstellende vermogen in ziekte- en genezingsprocessen. Een verstoord evenwicht in het geordende samenspel van lichaam en geest uit zich in eerste instantie in de huishouding van de levende energiestromen, de meridianen. Meridiaantherapie lijkt op acupunctuur. Toch is er een belangrijk verschil. Meridiaantherapie werkt met kleuren in plaats van naalden en laat de huid intact. Uniek voor deze therapie is dat de bereikte energiebalans tastbaar is in het bindweefsel én gehandhaafd blijft zolang de kleuren aanwezig zijn op de huid. Pijnlijke littekens of blokades door littekens kunnen  zeer goed behandelt worden met meridiaan kleurtherapie.

 

Voetreflex- en massagetherapie

Dit is al een zeer oude vorm van genezen. Het ontstaan ligt waarschijnlijk in China en India. Het is een veilige manier van behandelen welke effect heeft op zowel lichaam en geest. Op onze voeten is ons totale lichaam met al zijn systemen terug te vinden. Zodoende kun je het zelfgenezend vermogen van de mens uitstekend aanspreken. Het verbetert de doorstroom van bloed , lynmfe en energie. Daarnaast heeft het een sterk ontspannend en vitaliserend vermogen. Bij de Fûgel wordt gewerkt met zowel chinese als westerse technieken. Naast de voetreflezones wordt er actief gewerkt met acupuntuurpunten en het meridiaanstelsel.