❈ Ervaar 
 

De gebruikte behandelingen 

Je kunt vele richtingen kiezen betreffende jou behandeling. Het is belangrijk te kijken welke behandeling past bij jou klacht, vraag, wens en bij wie jij bent. In het subkopje "mogelijkheden" kun je per therapie of behandeling lezen hoe het werkt, op welke manier en wanneer toepasbaar. Daarna kun je zelf  kiezen, of samen met mij, welke behandeling het best aansluit bij jou.

Meridiaan kleurtherapie

Meridiaantherapie werkt diep in op het zelf herstellende vermogen in ziekte- en genezingsprocessen. Een verstoord evenwicht in het  samenspel van lichaam en geest uit zich in eerste instantie in de huishouding van de levende energiestromen, de meridianen. Meridiaantherapie lijkt op acupunctuur. Toch is er een belangrijk verschil. Meridiaantherapie werkt met kleuren in plaats van naalden en laat de huid intact. Uniek voor deze therapie is dat de bereikte energiebalans tastbaar is in het bindweefsel én gehandhaafd blijft zolang de kleuren aanwezig zijn op de huid. Pijnlijke littekens of blokkades door littekens kunnen  zeer goed behandelt worden met meridiaan kleurtherapie.

 

Voetreflex- en massagetherapie

Voetreflexzonetherapie (of reflexologie) gaat uit van specifieke zones  op de voeten. Maar ook handen, oren, gezicht en rug. Deze reflexzones hangen nauw samen met alle organen, spieren, zenuwen en andere onderdelen van het lichaam. Door het behandelen van de reflexzones, bijvoorbeeld met speciale drukpunt- en massagetechnieken, kan een reactie/prikkel worden gestimuleerd in het lichaam en daarmee op de plek(ken) waar de klachten zich bevinden. 
Door de reactie krijgt het lichaam veel beter de kans om het natuurlijk, zelf-herstellende vermogen aan te spreken. De klachten kunnen (sterk) verminderen of verdwijnen. Het is een veilige manier van behandelen welke effect heeft op zowel lichaam en geest.  Daarnaast heeft het een sterk ontspannend  vermogen. Bij de Fûgel wordt gewerkt met zowel Chinese als Westerse technieken. Naast de voetreflexzones wordt er actief gewerkt met acupuntuurpunten en het meridiaanstelsel.