Wat heb jij nu nodig...?

❈ Voetreflex massagetherapie  

Voetreflextherapie gaat uit van specifieke zones op de voeten. Maar ook op handen, oren, gezicht en rug. Deze reflexzones hangen nauw samen met alle organen, spieren, zenuwen en andere onderdelen van het lichaam. Door het behandelen van de reflexzones, met speciale druk - en massagetechnieken, wordt een reactie opgewekt in het lichaam en daarmee op de plek(ken) waar de klachten zich bevinden. Naast de reflexzones wordt er ook gekeken naar de flow van de meridianen. Door middel van acupressuur wordt er ook een meridiaankoppel behandelt. Soms is het nodig een pakking te geven op bijvoorbeeld de lever of de nier. Het bijzondere aan voetreflextherapie is ook dat het een geweldige uitnodiging is om contact te maken met je rustsysteem. Je kan vaak diepe ontspanning en een gevoel van welzijn ervaren. 

Meridiaankleur reflextherapie

 Meridiaankleur reflextherapie lijkt op acupunctuur. Toch is er een belangrijk verschil. Meridiaankleur Reflextherapie werkt met kleuren in plaats van naalden en laat de huid intact. Pijnlijke littekens of blokkades door littekens kunnen zeer goed behandelt worden met meridiaankleur Reflextherapie.

Voet Reflex

Bij voetreflextherapie wordt vaak begonnen met een digitale vragenlijst. Aan de hand van de vragen en antwoorden gaan we samen in gesprek. Daarnaast worden alle zones op de voet getest. Vanuit deze informatie wordt een behandelplan voor jou opgesteld.

Het aantal behandelingen wisselt per klacht en cliënt. Treed er geen reactie of verandering op na 4 behandelingen dan is dit waarschijnlijk niet de behandeling die, op dit moment, bij jou past. 

Hielspoorbehandeling

Een hielspoor of geïrriteerde peesplaat komt veelvuldig voor en is zeer pijnlijk.  De behandeling bij de Fûgel is helder en compleet. De kuit wordt behandelt, triggerpoints in de voet en/ of kuit worden aangepakt, eventueel medical taping wordt toegepast . Daarnaast krijg je uitleg wat oorzaken kunnen zijn, je krijgt oefeningen mee naar huis, deze zijn ZEER van waarde. Ook kijken we kort naar je voeding, soms is het goed daar een aanpassing in te doen of tijdelijk een supplement te gebruiken.

Cranio-Sacraal en Voetreflex

Hier nemen we het beste uit twee technieken en combineren deze. We gaan in stilte luisteren naar jou lichaam, naar wat het te vertellen heeft. Dit doen we met rustige grepen op het hoofd en op de tenen, welke we langere tijd vasthouden. We spreken jou persoonlijk ritme aan. Hierdoor kan er ruimte komen voor inzichten, homeostase, en een diepe ontspanning. Soms passen we de grepen ook toe op schouders, je stuitje of de kuiten.  

Oorreflex

Oorreflex of oor-acupunctuur is een mooie aanvulling bij. Door middel van enkele naaldjes te zetten in het oor  kunnen we de voetreflexbehandeling intensiveren. Na de behandeling worden de naaldjes weer uit het oor verwijderd. Het zetten en eruit halen is bijna altijd pijnloos. Het is  mogelijk om de behandeling thuis veilig door te laten werken, d.m.v kleine bolletje welke met een mini pleistertje vast wordt gezet op de reflexzone in het oor.

Pakking of wikkel


Soms is het nodig om een pakking of wikkel aan te brengen ter ondersteuning op een bepaald orgaan. Bijvoorbeeld een lever of nierpakking. Al naar gelang wat nodig is kan de pakking reinigend of ondersteunend zijn. De pakkingen waar mee gewerkt worden zijn klei, castorolie en een gemberwikkel. Het produkt  wordt op de huid aangebracht, afgedekt met een katoenen doek, een wolvlies en daaroverheen een katoenen wikkel. Deze blijft gedurende de Reflexbehandeling zitten en kan zo zijn werk doen.

Meridiaan kleur Reflex

De werking van meridiaan kleurtherapie is toe te schrijven aan de directe invloed van kleur, lees licht... op jou lijf. We testen welke kleur op welke plaats nodig is. Gekleurde stukjes zijde worden op de huid bevestigd. Vaak krijg je gekleurde zijde mee, zo kun je thuis de behandeling zelf voortzetten. Littekenbehandeling neemt een bijzondere plaats in. Denk hierbij ook aan problemen na een borstamputatie of borstverkleining.

Leefstijladvies

Leefstijladvies, coaching en mindfulness worden altijd gecombineerd met de therapie of behandeling. Denk hierbij aan voedingsadviezen, beweging in de vorm van oefeningen of vrijetijdsactiviteiten. Patronen in denken en handelen worden onder de loep gehouden. Diverse oefeningen zoals een bodyscan, de 3 minutenademhaling en het onderscheidt leren maken tussen gedachtes, emoties en lichaam. De ademhaling is hierin je gereedschap. Het doel is om bewust te worden van de mogelijkheden welke er voor kunnen zorgen dat je als mens beter functioneert en jij je gelukkiger kunt voelen.

Ontspanningsmassage

Ontspannen zijn en je lijf voelen is goed voor ieder mens. Tijd voor jezelf en ervaren waar eventuele pijnpunten zitten.  In onze westerse wereld gaan we daar nog al eens aan voorbij. Hier kun je genieten van een geurende aroma olie, strijkingen, knedingen, acupressuur, wiegende technieken enzovoort.... Preventieve gezondheidszorg...