❈ Mogelijkheden 
 

Voetreflextherapie

BIj voetreflextherapie wordt altijd begonnen met een uitgebreide intake. Er wordt gevraagt naar voeding, leefstijl, emotionele gebeurtenissen, medicijnen enz. Daarnaast worden alle zones op de voet getest. Vanuit deze informatie wordt een behandelprotocol opgesteld voor je klacht.

Klachten die je kunt behandelen met voetreflextherapie zijn o.a  hoofdpijn,  overgangsklachten, spijsverteringsklachten, burnout, zogenoemde SOLK klachten, hielspoor, slaapproblemen, hormoongerelateerde klachten, vermoeidheid, spier en gewrichtsklachten, stress gerelateerde klachten enz. Meestal zijn er zo´n 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Treed er geen reactie of verandering op na  4 behandelingen dan is dit waarschijnlijk niet de behandeling die, op dit moment, bij jou hoort. 

Voetreflex bij jou thuis

Soms lukt het niet om naar de praktijk te komen. Dan is er de mogelijkheid dat ik bij jou kom.

Je kan hierbij denken aan vitaliteit- voetreflex bij de ouder wordende mens. Ook is professionele voetmassage in de palliatieve fase van een ziekteproces mogelijk . Vaak werkzaam als pijn reducering, acceptatie, spanning vermindering en kwaliteit brengend in leven. Voetreflextherapie bij ernstige ziekteprocessen is geen drukpuntbehandeling of zonebehandeling. Hiervoor worden speciale massagetechnieken toegepast.

Voetreflex speciale doelgroepen

De Fûgel is werkzaam bij mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking met e.u gedragsproblematiek. Dit is ooit  als stageproject begonnen. Het project heeft een doorstart gemaakt vanwege de goede resultaten. Dit betekent dat er 1 dag per twee weken op locatie wordt gewerkt met mensen met bovenstaande beperking(en). Op dit moment ben ik werkzaam binnen zorgcentrum Philadelphia.

Vraag gerust naar de mogelijkheden binnen uw zorginstelling.

Leefstijladvies

Leefstijladviezen worden bijna altijd gecombineerd met de diverse behandelmogelijkheden welke de Fûgel aanbied. Denk hierbij aan voedingsadviezen en/of bewegingsadviezen in de vorm van oefeningen of vrijetijdsactiviteiten. Het doel is om bewust te worden van de mogelijkheden welke er voor kunnen zorgen dat je als mens beter functioneert en je je gelukkiger kunt voelen.

Coaching

Coaching wordt bjina altijd gecombineerd met de diverse behandelmogelijkheden welke de Fûgel aanbied. Denk hierbij aan patronen in denken en handelen welke invloed hebben op de mens zijn "zijn"  in het contact met zichzelf en de buitenwereld.

Ontspanningsmassage

Ontspannen zijn en je lijf voelen is goed voor ieder mens. Tijd voor jezelf en ervaren waar e.u pijnpunten zitten. Plekken waar spanning zich ophoopt. In onze westerse wereld gaan we daar nog al eens aan voorbij. Hier kun je genieten van een geurende Weleda olie, strijkingen, knedingen, acupressuur, wiegende technieken enz.... 

Healty retreats

 Healty retreats zijn speciaal door de Fûgel ontwikkelt...Wellness en goed voor jezelf zorgen zijn in elkaar verweven.Goed voor jezelf zorgen en tijd vrijmaken voor rust en aandacht voor jou, zijn zeer stress reducerend. Aangezien steeds meer wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken aantonen dat stress  grote invloed heeft op het doen ontstaan van ziektes is het goed om stress reducerende dingen te ondernemen.Preventief behandelen...Een Healthy wikkelbehandeling is daar een voorbeeld van.Wikkelbehandelingen  en aromatoepassingen  zijn vormen van uitwendige therapie. Dit alles is in een "Wellness jasje" gewikkeld. Bijenwas, honing, amandeloie,  inwrijvingen, bodybalance, maskers, rust, en aandacht zijn o.a  de ingrediënten.Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden...vraag hier gerust naar!